娱乐新地带论坛  

返回   娱乐新地带论坛 > 休闲娱乐 > 『笑话区』

『笑话区』 给大家放心情,转贴笑话,趣事......

发表新主题 回复

主题工具 显示模式
旧 2006-10-30, 12:25 AM   #1
No4945
执手之缘
初级会员
级别:4 | 在线时长:33小时 | 升级还需:12小时

执手之缘 的头像

注册日期: 2006-07-25
现金:64金币
资产:64金币
执手之缘 正向着好的方向发展
墨尔本的翡翠(剧场版)与(搞笑版)

搞笑版墨尔本的翡翠的歌词:
A:你最近做咩姐?打电话比你你又5接,发短信比你你又5复,你知5知我好担心你架???
B:哦...其它手机比人偷嗲.
A:我觉得你有也瞒住我.
B:无使担心.我无事.
A:有咩也你米讲罗.
B:我...我钟意佐大个仔呢.
A:咩话?
B:我钟意佐大个仔呢.你T你罗,我跟佐你几个月。酒你又无识饮又学人饮茅台。烟你又无识抽学人抽中华。麻雀你无识打又学人晒冷.
A打火机声)渠几多岁啊?
B:65
A:老也????
B:我就系钟意够老够腿吖.
A:渠做咩架?
B:做鸭,做烧鸭.
A:但系我系做烧鹅个禾。
B:你D烧鹅烧到隆隆好难食.
A:5好甘对我拉.红红.
B;男人老狗你无有想哭啊.我走拉.88拉
A:红红...红红...
A:哎......尼个女人为佐烧鹅离开佐我.晤通男人真系要够老够腿先值钱???
(电话声......)
A:喂,稳边位呢?
B:我系小烟烟。
A:E...红红,你手机5系比人偷佐咩?
B:我换佐部诺基亚罗.
A:哦...真系有钱罗.稳我有咩事呢?
B:只烧鸭佬抛弃我地落,你仲要我无罗??
A:红红,我等佐你尼句话好耐拉.其实,我一直都系度等你.我已经为你改变佐好多拉.我2+已经5饮茅台拉,改饮三水啤酒拉.我已经5食中华拉,我2+改食红双喜啊.为佐你我5打麻雀,我改打锄大地啊.仲有,我2+系度搞紧D小生意。
B:你做咩罗?
A:包车啊.
B:真个无?
A:系啊.你2+系边啊?
B:我2+系医院门口罗。我比部三角鸡**来累埋来累闭只脚呢.你快搭两蚊车过来T我罗,要死来bu.
A:下???好,我2+即刻来.
嘟嘟嘟嘟.........
A:喂,红红边间医院啊?红红.

原版墨尔本的翡翠的歌词:
墨尔本的翡翠(剧场版)男女主角噶对白..!!
男:点丫呢排?你好忙咩,成日打电话俾你一咪就5接一咪就话5得闲,你系咪有咩事丫.?
女:我..嗯..其实..
男:你讲喇,我系你男朋友来噶嘛,喂,你甘样我好担心噶喔..
女:你5好对我甘好喇,我5中意你对我甘好丫,你知5知丫.?
男:哈?咩事丫?做咩丫你?
女:我中意佐第个丫,不如我地算喇..
男:咩话?你讲多次?
女:我话我已经5中意你喇,我地分手喇..
男:分手?哼..距几多岁丫?
女:25..
男:做咩噶?
女:做一样我好中意做噶工作..我知距大我好多..不过我好中意距够叻啊..你睇下你丫..我同佐你甘耐..你依然系甘噶样..你有无进步过啊?你一D上进心都无啊..(男:我..)如果我真系要同你一生一世,你俾到D乜野我丫?(男:我.....)
男:最起码我爱你丫..爱过距啊..距好5好啊?你5好甘对我喇..我真系好爱你噶..你5好甘喇..
女:喂,你系男人来噶.你5好喊喇..唉,我走喇..88..
男:喂..喂..唉..
-------------------------------------------------------------------------------
手机响..
男:喂,你好...稳边位?
女:我..(抽泣)我系红红啊..
男:红红?喂,你做乜野丫?
女:我..
男:喂,你5好喊喇..边个虾你啊??
女:原来距玩我噶..
男:乖喇..5好喊喇..喂..
女:丫龙啊..
男:5好甘喇好5好啊?做咩丫..有咩事慢慢讲咯..
女:我..我..
男:喂..
女:距而家5要我丫..
男:乖喇..5好喊喇..
女:对5住啊..(抽泣)对5住丫..
男:我对你一直都无变过..虽然..虽然我摘5到天上噶星星..又或者罗5到墨尔本的翡翠俾你..但系..我真系改佐好多噶喇..我而家打算做生意..我会长进噶了..翻来我身边喇..好5好啊?
女:你怪我当初我甘么样对你咩?
男:傻喇..我点会嬲我中意噶人丫..?我锡都来5切喇..
女:我5要墨尔本噶翡翠丫..我5要丫..我净系要翻你咋..
男:我足足等佐你半年..系呢半年入边..每当日落人静噶时候..我真系好挂住你..我真系好希望..你5好再离开我了..

此帖于 2006-10-30 12:43 AM 被 xzgang 编辑。
执手之缘 当前离线  
回复时引用此帖
旧 2006-10-30, 12:32 AM   #2
No1506
xzgang
超级版主
级别:55 | 在线时长:3329小时 | 升级还需:31小时级别:55 | 在线时长:3329小时 | 升级还需:31小时级别:55 | 在线时长:3329小时 | 升级还需:31小时级别:55 | 在线时长:3329小时 | 升级还需:31小时级别:55 | 在线时长:3329小时 | 升级还需:31小时级别:55 | 在线时长:3329小时 | 升级还需:31小时级别:55 | 在线时长:3329小时 | 升级还需:31小时

xzgang 的头像

注册日期: 2005-04-29
现金:376金币
资产:62091金币
声望: 72
xzgang 是一个将要出名的人
搞笑!!!

好似白撞把声音!!!!!
xzgang 当前离线  
回复时引用此帖
旧 2006-10-30, 12:41 AM   #3
No4945
执手之缘
初级会员
级别:4 | 在线时长:33小时 | 升级还需:12小时

执手之缘 的头像

注册日期: 2006-07-25
现金:64金币
资产:64金币
声望: 12
执手之缘 正向着好的方向发展
引用:
作者: xzgang 查看帖子
搞笑!!!

好似白撞把声音!!!!!

甘夜都未睡!!!!夜鬼一个!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
执手之缘 当前离线  
回复时引用此帖
旧 2006-10-30, 12:42 AM   #4
No1506
xzgang
超级版主
级别:55 | 在线时长:3329小时 | 升级还需:31小时级别:55 | 在线时长:3329小时 | 升级还需:31小时级别:55 | 在线时长:3329小时 | 升级还需:31小时级别:55 | 在线时长:3329小时 | 升级还需:31小时级别:55 | 在线时长:3329小时 | 升级还需:31小时级别:55 | 在线时长:3329小时 | 升级还需:31小时级别:55 | 在线时长:3329小时 | 升级还需:31小时

xzgang 的头像

宵夜!!!
快收档!!!
xzgang 当前离线  
回复时引用此帖
旧 2006-10-30, 02:21 AM   #5
No3746
小珍珍*
热心会员
级别:14 | 在线时长:252小时 | 升级还需:33小时级别:14 | 在线时长:252小时 | 升级还需:33小时级别:14 | 在线时长:252小时 | 升级还需:33小时级别:14 | 在线时长:252小时 | 升级还需:33小时级别:14 | 在线时长:252小时 | 升级还需:33小时

小珍珍* 的头像

注册日期: 2006-01-01
现金:2285金币
资产:3285金币
声望: 23
小珍珍* 正向着好的方向发展
笑鬼死我咯!~~~
小珍珍* 当前离线  
回复时引用此帖
旧 2006-10-30, 02:25 PM   #6
No1012
bxg123098
小小强
级别:28 | 在线时长:949小时 | 升级还需:8小时级别:28 | 在线时长:949小时 | 升级还需:8小时级别:28 | 在线时长:949小时 | 升级还需:8小时级别:28 | 在线时长:949小时 | 升级还需:8小时

bxg123098 的头像

注册日期: 2005-03-25
住址: 地球
现金:2金币
资产:1434188金币
声望: 36
bxg123098 正向着好的方向发展
好搞笑...............

bxg123098 的签名

因为陌生,所以勇敢,因为距离,所以美丽。 
       ┏━━┓我   ●╭○╮  我┏━━┓
       ┃天长┃想°☆ /█∨█\ ☆ 爱┃曾经┃
       ┃地久┃你   ∏ ∏   你┃拥有┃
       ┗━━┛  ㊣☆爱你一生☆㊣ ┗━━┛
帅哥 bxg123098 当前离线  
回复时引用此帖
旧 2006-10-30, 05:57 PM   #7
No1504
F货
核心会员
级别:36 | 在线时长:1468小时 | 升级还需:49小时级别:36 | 在线时长:1468小时 | 升级还需:49小时级别:36 | 在线时长:1468小时 | 升级还需:49小时

F货 的头像

住址: 8850十一组
现金:3173金币
资产:3191金币
声望: 31
F货 正向着好的方向发展
距讲噶系咪肇庆话来架?几搞野

此帖于 2006-10-30 06:02 PM 被 F货 编辑。

F货 的签名
诺基亚,索爱,三星,HTC,MOTO,LG,酷派全系列升级解锁改中文,解决三星,HTC,MOTO,GOOGLE等刷死造成的不联机,砖头半砖修复,修复IPHONE,三星三无,IPHONE越狱激活解锁,代客查询诺基亚手机产地保修期,出售诺基亚,三星,黑莓,IPHONE解锁码。
刷一切手机,解全球网锁!
电话13286512111
F货 当前离线  
回复时引用此帖
旧 2006-10-30, 06:22 PM   #8
No1928
傻瀦瀦
高级会员
级别:20 | 在线时长:520小时 | 升级还需:5小时级别:20 | 在线时长:520小时 | 升级还需:5小时

傻瀦瀦 的头像

注册日期: 2005-06-13
现金:5322金币
资产:12395金币
声望: 51
傻瀦瀦 是一个将要出名的人
哈哈。。改得几搞野喔。

傻瀦瀦 的签名

︵︵︵oοΟ芜萘啲嗳Οοo︵︵︵
︵︵︵oοΟ鮚駶鞚魖Οοo︵︵︵
菰僤Dê鰦菋.眞啲憮瑣儰?
゛ε℉oяёvēя ε゛━─┈
美女 傻瀦瀦 当前离线  
回复时引用此帖
旧 2006-10-31, 10:55 PM   #9
No1506
xzgang
超级版主

xzgang 的头像

好搞野!!听多次先!!!
xzgang 当前离线  
回复时引用此帖
旧 2006-11-01, 11:52 AM   #10
No5474
傻猪娴
Cherry
级别:13 | 在线时长:234小时 | 升级还需:18小时级别:13 | 在线时长:234小时 | 升级还需:18小时级别:13 | 在线时长:234小时 | 升级还需:18小时级别:13 | 在线时长:234小时 | 升级还需:18小时

傻猪娴 的头像

注册日期: 2006-10-07
住址: 广州,,肇庆
现金:1119金币
资产:11119金币
声望: 65
傻猪娴 是一个将要出名的人
好搞笑啊.

傻猪娴 的签名
¨¨ 曖昧 、只是 (寂 寞)恴 代名詞 ∶‖
美女 傻猪娴 当前离线  
回复时引用此帖
发表新主题 回复

书签

发帖规则
不可以发表新主题
不可以发表回复
不可以上传附件
不可以编辑自己的帖子

启用 BB 代码
论坛启用 表情符号
论坛启用 [IMG] 代码
论坛禁用 HTML 代码

论坛跳转

所有时间均为北京时间。现在的时间是 03:54 AM

©2003-2024 1819.net All rights reserved.